TUNTISISÄLTÖJÄ

Seasonal Flow

Seasonal Flow -tunnit virtaavat asanasta toiseen keskittyen aina kyseisen vuodenajan sisäelinten ja meridiaanien hoitoon ja tasapainotukseen. Tunnilla tehdään myös hengitysharjoituksia sekä asanaharjoituksen päätteeksi rentoudutaan.

Seasonal Flow -tunnit muuttuvat aina vuodenaikojen mukaan, joita on viisi (kevät, kesä, myöhäiskesä, syksy, talvi). Jokaisella vuodenajalla on oma energiansa luonnossa, jota asanaharjoitus peilaa ja näin jokaisella vuodenajalla on myös oma teemansa.

Body Clock Flow

Monet elintoiminnoistamme noudattavat tiettyä vuorokausirytmiä. Kehon sisäinen biologinen kello vaikuttaa siihen, mitä kehossamme tapahtuu eri vuorokaudenaikoina. Tämä kello synkronoi hereillä oloa, nukkumista, janoa, ruokahalua ja kehon lämpötilaa. Seasonal Yogan kehon kello harjoitteen avulla on mahdollista tahdistaa tämä biologinen kello uudelleen mikäli se on ns. väärässä ajassa. Vaikka varsinaista epätasapainotilaa ei olisi, harjoitus on kokonaisvaltainen ja terveyttä edistävä ja näin ollen sopii kaikille.

Body Clock -tunti koostuu joko aurinkotervehdyksestä tai kuutervehdyksestä sekä kuudesta erillisestä flowsta. Seisten tehtävät Yang-asanat aktivoivat ja hoitavat määrättyjä sisäelinpareja ja niiden meridiaaneja ja istuen/lattialla tehtävät yin-asanat puolestaan hoitavat kyseisten sisäelinparien akupisteitä. Harjoitus voi olla vuodenajasta ja kellonajasta riippuen joko dynaaminen ja tasapainoittava tai rauhoittava ja tasapainottava. Body Clock -tunteihin kuuluu hengitysharjoituksia sekä loppurentoutus.

Meet the Seasons Flow

Meet the seasons -tunnit ovat kokonaisvaltaisia flow-tunteja, joissa harjoitus peilaa kaikkien vuodenaikojen luonnollisia energeettisiä muutoksia. Tunteihin sisältyy aurinko- tai kuutervehdyksiä, hengitysharjoituksia sekä loppurentoutus ja/tai meditaatio. Tunti on erittäin voimaannuttava ja tasapainottava.

Asanaharjoitus koostuu viidestä flowsarjasta, jonka aloittaa kevään heräävän yang-energian flow. Kevään jälkeen siirrytään kesän voimakkaaseen flow:hun, jota seuraa myöhäiskesän tasapainon ja vakauden flow. Tunnin vie päätökseen syksyn kasvavan yin-energian rauhallinen ja irtipäästävä flow sekä talven meditatiivisesti virtaava flow.


Feel The Yin

Feel The Yin -tunneilla tehdään pitkiä mattoasanoita (2-5min), joiden tarkoituksena on avata ja vapauttaa kehomme syvimpiin kudoksiin kertyneitä kireyksiä. Tunti virtaa  rauhallisesti eteenpäin, ja näin ollen tunnilla vahvistuu oman kehon viestien kuuntelu sekä mielenliikkeiden tarkkailu.

Kehomme, mielemme ja sydämemme tarvitsee aikaa ja tilaa, jolloin niiden on mahdollista löytää yhteys toisiinsa. Feel the yin -tunnin teemoja ovat vahvasti oman kehon rajojen tiedostaminen, irtipäästäminen ja rentoutuminen tasapainoon. Tunti on kokonaisuutena hyvin voimaannuttava.

Avustettu Yin Yoga

Avustettu yin yoga -tunti (tai pariyinyoga) on hyvin rauhoittava harjoitus, joka tehdään joko parin kanssa tai joogaopettajan kanssa yksityistuntina. Tunnilla parisi kannattelee ja johdattelee kehosi pitkiin, rentouttaviin yin-asanoihin, jolloin voit täysin päästää irti sekä kehon että mielen jännityksistä. Joogaopettaja ohjaa ja opastaa läpi koko harjoituksen ja tarvittaessa auttaa oikeanlaisen tuntemuksen löytymisessä.

Avustetulla yin yoga -tunnilla voi kokea kokonaisvaltaisen syväluotaavaan rauhan ja hyvänolon tunteen.


Relax Into Balance -joogarentoutus

Elämämme on aktiivista ja kiireistä. Arkemme täynnä erilaisia ärsykkeitä, jotka kuormittavat niin fyysistä kehoamme kuin mieltämme. Ainoastaan rentoutuneena ja virkeänä mahdollistamme täysipainoisen ja hyvinvoivan elämän.

Relax Into Balance -tunnin teemoja ovat hengittäminen, rentoutuminen ja meditointi. Asanaharjoitusta tällä tunnilla ei tehdä. Erilaisten hengitystekniikoiden, rentoutumisen ja meditoinnin avulla voimaannumme ja palautamme tasapainon erilaisista rasituksista.


%d bloggaajaa tykkää tästä: