Yin Yoga on melko nuori joogasuuntaus. Se on rauhallinen, jopa meditatiivinen harjoitus, jossa keskitytään vahvasti oman kehon kuunteluun, mielen tarkkailuun ja sydämen viesteihin. Yin Yoga luo tasapainoa nykymaailman hektiseen yang-elämäntyyliin ja antaa mahdollisuuden luoda tilan pysähtyä ja rentoutua oman arjen keskellä. Pysähtyminen, rauhoittuminen ja tietoinen läsnäolo kuuluvat vahvasti Yin Yogaan, jolloin on mahdollista oppia itsestä uutta ja näin luoda mahdollisuus muutokselle. Haastavinta Yin Yogassa on mielen hiljentäminen ja läsnäolevan hetken hyväksyminen. Yin Yoga kasvattaa ymmärrystä jatkuvasta muutoksesta niin sisällämme kuin ympäröivässä maailmassa – kaikki asiat, tunteet ja ajatukset ovat ohimeneviä, eivät yhtä todellista kuin sinä.

Yin Yogalla on hyvin kokonaisvaltaisesti voimaannuttava vaikutus meihin niin fyysisellä, psyykkisellä kuin emotionaalisella tasolla. Harjoituksessa käytettävä luonnollinen, rauhallinen ja virtaava hengitys rentouttaa hermostoa, milä on avain muutokseen niin fyysisessä kehossa kuin mielessämme ja sydämessämme.

Yin Yoga jota opetan perustuu Paul Grilleyn toiminnalliseen Yin Yogaan, jossa korostuu harjoittelijan henkilökohtaiset tuntemukset eri asanoista ei niinkään ulkoiset linjaukset. Koska vuodenaika-ajattelua ei saa poispyyhittyä omasta järjestelmästäni, seuraa myös Yin Yoga -harjoitukset vuodenaikakiertoa keskittyen ja tasapainottaen aina kyseisen vuodenajan energiakanavoita. Harjoitus koostuu pitkistä ( 2-5 min) asanoista, jotka tehdään pääsääntöisesti matolla istuen tai makuulla. Siinä voidaan käyttää myös erilaisia apuvälineitä, kuten blokkeja, bolstereita ja vöitä asentojen rakentamisessa. Asennoissa edetään asteittain, etsien oman kehon rajoja ja sopivan intensiivistä tuntemusta. Vaikka päällepäin voi vaikuttaa siltä, että Yin Yogassa ei tapahdu mitään, pitkät asanat vaikuttavat voimakkaasti eri tavoin niin kehoomme, mieleemme kuin tunteisiinkin.

Yksityistunnit:

Yksityistunti 100€. Yhdelle, kahdelle tai pienryhmälle 3-6 henkilöä asiakkaan omissa tiloissa pääkaupunkiseudeulla. Hinta sisältää joogavälineet.

Syksyn 2020 viikkotunnit:

Maanantai
9:30 – 10:30 Hotyoga, Bristol
11:50 – 13:05 Hotyinyoga, Aalto

Tiistai
11:50 – 13:05 Hotyinyoga, Bristol
16:50 – 17:50 Hotyoga, Aalto
18:00 – 19:15 Hotyinyoga, Aalto

Keskiviikko
16:45 – 18:00 Hotyinyoga, Bristol
18:10 – 19:10 Hotyoga, Bristol

Perjantai
11:30 – 12:30 Hotyoga, Bristol
16:40 – 17:40 Hotyoga, Bristol

Sunnuntai
18:10 – 19:10 Hotyoga, Bristol

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: