Seasonal Yoga -opettajakoulutus RYT200

Seasonal Yoga (SYTT) on kansainvälinen itsenäinen joogakoulu, joka järjestää koulutuksia Englannissa, Skotlannissa, Saksassa ja Suomessa. Koulutuksissa tähdätään korkeaan laatuun ja pyritään auttamaan oppilaita löytämään omat vahvuutensa ja yhteys luonnon kanssa. Koulutusohjelma on hyvin ammattimainen ja sisältää kattavan kokonaisuuden aina asanoista joogan filosofiaan.

Koulutuksen perusta on kuten muissakin hathajoogan opettajakoulutuksissa, mutta se sisältää lisäksi oman seasonal extransa. Koulutusryhmä pyritään pitämään noin 10-15 oppilaan kokoisina, hyvän laadun ja yksilöllisen opettamisen takaamiseksi.

Seasonal Yoga -opettjakoulutus sopii paitsi joogaopettajiksi haluaville, myös niille, jotka haluavat syventää omaa joogaopiskeluaan. Koulutuksessa keskitytään siihen, että vuosi tulee olemaan hyödyllisen muutoksen aikaa kaikille koulutukseen osallistuville. Joogan ikiaikaisten tekniikoiden ja kiinalaisen energia-ajattelun avulla voidaan parantaa ja syventää opiskelijoiden omaa harjoitusta.

Koulutus on rakennettu niin, että opiskelijat keskittyvät omaan harjoitukseenn, ruokavaliin, elämäntapaan, mielenlaatuun ja omaan energiaan. Koulutus auttaa myös ymmärtämään milloin käyttää oppimia työkaluja, niin että ne toimivat parhaiten arjessa. Lisäksi käsitellään joogan filosofiaa ja meditaatiota helposti lähestyttävällä tavalla, jotta opiskelijat ymmärtävät nämä monimutkaiset, mutta oleelliset joogan osat.

Tavoitteena on avustaa opiskelijoita joogamatkallaan ja olla mukana tukemassa kehitystä kahdenkeskisissä tapaamisissa, omassa harjoittelussa ja koulutuspäivillä. Jokainen joogaopettaja on erilainen ja jokaisen tulee ensin ymmärtää itseään opettaakseen muita. Seasonal Yoga ei halua kouluttaa tietynlaisia joogaopettajia vaan auttaa seuraamaan jokaisen opiskelijan omaa tyyliä, tunnetta ja intohimoa kuitenkin antaen työkalut, jotta jokainen voi tehdä sen hyvin.

Kaikki eivät välttämättä halua opettaa joogaa vaan osallistua koulutukseen enemmänkin itsensä ja oman kehityksensä vuoksi ja tämä onkin täydellinen syy osallistua koulutukseen. Koulutuksessa kulkee koko ajan käsikädessä kaksi polkua; joogaopettajapolun lisäksi oma henkilökohtainen joogapolku kulkee eteenpäin ja kehittyy koko koulutuksen ajan.

200 tunnin joogaopettajakoulutus (RYT200)
Seasonal Yoga -koulutus muodostuu 8 lähijaksosta (pe – su).
Lähijaksoilla keskitytään Seasonal Flow ja Body Clock (kehonkello) harjoituksiin. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi joogan filosofiaa, asanoita, kriya puhdistamistekniikoita, pranayama hengitysharjoituksia, mantroja, anatomiaa, fysiologiaa, meditaatiota, kehon energia systeemeitä, Qi Gongia ja muita perinteisiä energiaharjoituksia.

Anatomiaopinnoissa käytetään David Keilin Yoga Anatomy koulutusohjelmaa, joka toteutetaan osaksi itseopiskeluna verkossa. Koulutus tarjoaa opiskelijoille myös SYTT online verkkopalvelun, josta löytyy useita luentoja ja muuta materiaalia tukemaan opiskelua.

200 tuntia sisältävä koulutus on suunniteltu tutkimaan joogaa syvällisemmin ja se sisältää sekä käytännön harjoittelua että teoriaa. Tätä koulutusta ja koulua kutsutaan Seasonal Yogaksi, koska se sisältää perinteiseen kiinalaiseen terveystietoon perustuvaa tietoa siitä, kuinka koulutukseen osallistuvat voivat tasapainottaa harjoitustaan ja energiaansa eri vuodenaikojen kanssa.

Energiakehomme vaikuttaa sisäelimiimme, elinvoimaamme, tunteisiimme ja mieleemme. Seasonal Yoga käyttää tietoa energiakehostamme ja auttaa meitä virittämään sitä joogaharjoituksemme, hengitysharjoitusten ja ruokavalion avulla. Koulutuksen aikana opetellaan Kiinalaisten viiden elementin teoriaa ja sitä kuinka elementit vaikuttavat harjoitukseen ja elämäntapoihin riippuen vuodenajasta.

Seasonal Yoga opettajakoulutus täyttää Yoga Alliancen myöntämän kansainvälisen 200h opetuksen standardit ja kaikki Seasonal Yoga -opettajiksi valmistuneet voivat rekisteröityä Yoga Allianceen opettajaksi.

Oma Harjoittelu
Vuoden aikana luetaan paljon inspiroivaa ja opetusta tukevaa kirjallisuutta. Kirjalista toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Koulutuksen alussa opiskelijoille annetaan oppimistavoitteet kehityksen ja saavutusten seuraamiseksi.

Suomessa Seasonal Yoga -opettajakoulutusta tarjoaa Wellness&Balance Finland. Opettajakoulutus on Never Still:n ja W&B:n yhteityökoulutuskokonaisuus. Lisää opettajakoulutuksesta voit lukea täältä.