Tuntikuvaukset

Seasonal Flow -tunnitimg_8552

Seasonal Flow -tunnit virtaavat asanasta toiseen keskittyen aina kyseisen vuodenajan sisäelinten ja meridiaanien hoitoon ja tasapainotukseen. Tunnilla tehdään myös hengitysharjoituksia sekä asanaharjoituksen päätteeksi rentoudutaan.

Seasonal Flow -tunnit muuttuvat aina vuodenaikojen mukaan, joita on viisi (kevät, kesä, myöhäiskesä, syksy, talvi). Jokaisella vuodenajalla on oma energiansa luonnossa, jota asanaharjoitus peilaa ja näin jokaisella vuodenajalla on myös oma teemansa.

 

Body Clock Flow -tunnitIMG_9687

Monet elintoiminnoistamme noudattavat tiettyä vuorokausirytmiä. Kehon sisäinen biologinen kello vaikuttaa siihen, mitä kehossamme tapahtuu eri vuorokaudenaikoina. Tämä kello synkronoi hereillä oloa, nukkumista, janoa, ruokahalua ja kehon lämpötilaa. Seasonal Yogan kehon kello harjoitteen avulla on mahdollista tahdistaa tämä biologinen kello uudelleen mikäli se on ns. väärässä ajassa. Vaikka varsinaista epätasapainotilaa ei olisi, harjoitus on kokonaisvaltainen ja terveyttä edistävä ja näin ollen sopii kaikille.

Body Clock -tunti koostuu joko aurinkotervehdyksestä tai kuutervehdyksestä sekä kuudesta erillisestä flowsta. Seisten tehtävät Yang-asanat aktivoivat ja hoitavat määrättyjä sisäelinpareja ja niiden meridiaaneja ja istuen/lattialla tehtävät yin-asanat puolestaan hoitavat kyseisten sisäelinparien akupisteitä. Harjoitus voi olla vuodenajasta ja kellonajasta riippuen joko dynaaminen ja tasapainoittava tai rauhoittava ja tasapainottava.

Body Clock -tunteihin kuuluu hengitysharjoituksia sekä loppurentoutus.

 

img_8511Meet the Seasons Flow -tunnit

Meet the seasons -tunnit ovat kokonaisvaltaisia flow-tunteja, joissa harjoitus peilaa kaikkien vuodenaikojen luonnollisia energeettisiä muutoksia. Asanaharjoitus koostuu viidestä flowsarjasta, jonka aloittaa kevään heräävän yang-energian flow. Kevään jälkeen siirrytään kesän voimakkaaseen flow:hun, jota seuraa myöhäiskesän tasapainon ja vakauden flow. Tunnin vie päätökseen syksyn kasvavan yin-energian rauhallinen ja irtipäästävä flow sekä talven meditatiivisesti virtaava flow.

Tunteihin sisältyy myös aurinko- tai kuutervehdyksiä, hengitysharjoituksia sekä loppurentoutus ja/tai meditaatio. Tunti on erittäin voimaannuttava ja tasapainottava.

 

rentoutusRelax Into Balance -tunnit

Elämämme on aktiivista ja kiireistä. Arkemme täynnä erilaisia ärsykkeitä, jotka kuormittavat niin fyysistä kehoamme kuin mieltämme.

Tunnin teemoja ovat hengittäminen, rentoutuminen ja meditointi. Asanaharjoitusta tällä tunnilla ei tehdä. Erilaisten hengitystekniikoiden, rentoutumisen ja meditoinnin avulla voimaannumme ja palautamme tasapainon erilaisista rasituksista.

Rentoutuneena ja virkeänä mahdollistamme täysipainoisen ja hyvinvoivan elämän.

 

IMG_0064Feel The Yin -tunnit

Ilman yin-energiaa yang-energia ei voi nousta. Kehomme, mielemme ja sydämemme tarvitsee aikaa ja tilaa, jolloin niiden on mahdollista löytää yhteys toisiinsa ja meidän on mahdollista saada käyttöömme sisäiset voimavaramme.

Feel The Yin -tunneilla tehdään avaavia ja voimaannuttavia mattoasanoita ja niiden välissä virtaavaa yin-elementtiä vahvistavaa väliflowta lattiatasossa. Asanoissa viivytään hieman pidempään kuin muilla tunneilla, jolloin tunnilla vahvistuu oman kehon viestien kuuntelu. Tunti ei ole klassinen yinjoogatunti.

 

396363_10150421446301540_2073985017_nYksityistunnit sekä yhteisö- ja yritystunnit

Yksityistunti voidaan järjestää yhdelle, kahdelle tai pienryhmälle (3-6 henk) Never Still:n Joogahuoneella.

Yhteisö- ja yritystunteja voidaan järjestää pienille (10-15 hlöä) ja keskikoisille (15-30 hlöä) ryhmille asiakkaan omissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Hinta ei sisällä joogavälineitä.

Yksityistunnit sekä yhteisö- ja yritystunnit suunnitellaan asiakkaan toiveiden pohjalta kuitenkin niin, että vuodenaika-ajattelu näkyy ja tuntuu tunnin rakenteessa. Jokainen yksityistunti on yksilöllinen luomus.