Nirvana Fitness

Nirvana fitness™ on ainutlaatuinen joogasta ja pilateksesta vaikutteita saanut liikkuvuutta parantava ja lihaksia vahvistava harjoitus. Harjoituksessa rentouttava musiikki rytmittää tietoista hengitystä ja yhdistää siihen liikkeen.

Appreciate every breath.

Nirvana fitness™ syntyi tarpeesta kasvattaa tietoisuutta hengityksestä ja sen kokonaisvaltaisesta vaikutuksesta elämään ja hyvinvointiin. Missiomme on välittää tätä tärkeää viestiä maailmanlaajuisesti.

Lääketieteeessä on havaittu, että yli 80 % väestöstä hengittää puutteellisesti pinnallista rintahengitystä, joka edistää stressiperäisten sairauksien syntymistä. Yleensä hengitämme n. 12-18 kertaa minuutissa, kun todellisuudessa tarvitsemme vain 6 syvää kokonaisvaltaista hengitystä minuutissa. Tiheä ja puutteellinen hengityksen rytmi ei tuo elimistöön riittävästi happea eikä poista hiilidioksidia siten, että solujen toiminta olisi optimaalista. Tällainen pintahengitys aikaansaa hermostollinen vasteen, joka johtaa stressiin ja pahimmillaan burnout tilaan. Lisäksi se hukkaa energiaa ja luo ympäristön, jossa monet modernit sairaudet voivat kehittyä. Syvällä ja tietoisella hengittämisellä me kaikki voimme vaikuttaa ja katkaista tämän haitallisen noidankehän.

Tutkimuksissa on havaittu, että hidas ja syvä hengittäminen auttaa meitä pysymään terveempinä, se ehkäisee mm. masennusta ja monia muita modernin nyky-yhteiskunnan sairauksia.

Nirvana harjoitus – The state of mind with perfect peace.

Harjoituksen aikana tehdään kahdeksan rentouttavaa liikesarjaa, jotka virtaavat saumattomasti hengityksen mukana. Liikkeet on suunniteltu lisäämään liikkuvuutta ja vahvistamaan kehoa kokonaisvaltaisesti.

Harjoitukseen kuuluu myös ainutlaatuinen Nirvana -hengitys. Harjoituksen avulla syvä ja puhdistava hengittäminen muodostuu tavaksi korvaten vanhan pinnallisen hengityksen ja näin se vaikuttaa vielä harjoituksen jälkeenkin.

Ainutlaatuinen Nirvana -musiikki on tehty äänimaljaa ja ääniaaltoja hyödyntäen. Äänimaljan kilahdukset on luotu rytmittämään hengitystä ja niiden avulla kuulee milloin tulee hengittää sisään ja milloin ulos. Musiikin taustalla soivat myös ääniaallot, jotka vaikuttavat kehoomme rentouttavasti ja hermostoa rauhoittaen.

On havaittu, että tunteilla ja hengittämisellä on yhteys ja tämä otetaan huomioon Nirvana -harjoituksessa. Aina liikesarjojen välissä pysähdytään hetkeksi vahvistamaan positiivista ajattelua eri teemoin.

Nämä kaikki elementit johtavat tilaan, jota voisi kuvailla tyyneksi ja rauhalliseksi niin kehon kuin mielen tasolla. Vapaana negatiivisista tunteista.

 

Syksylle 2017 suunnitteilla esittelytunteja. Niistä ilmoitetaan Ajankohtaista -osiossa sekä sosiaalisessa mediassa.