Mukava tavata!

seasonal yoga

”My life dynamic. I believe in the wonder of the outdoors, in the inspiration of the stars, I believe in the strength of the hills, in the silence of the night, and in the music of the birds and trees. I believe that my body was made for action, that my mind was made for thinking, and that my heart was made for loving.” Anonymous

Olen Sini Ratas ja häärin yritykseni Never Still:n takana.

Liikunta ja luonto ovat olleet aina osa elämääni ja olenkin kasvanut itämaisten kamppailulajien ja partion tasapainoisessa vuorovaikutuksessa.

Olen ammatiltani koulutettu hieroja / urheiluhieroja sekä liikunnanohjaaja (AMK) erikoistuen luontoliikuntaan ja elämyspedagogiikkaan. Olen toiminut liikunnanohjaajana ja seikkailukasvattajana niin Suomessa kuin ulkomailla yli 15 vuoden ajan ohjaten niin lapsia kuin aikuisia erilaisissa ympäristöissä.

Seikkailut alkoivat pikkuhiljaa vuosien aikana suuntautua suurilta meriltä ja korkeilta vuorilta sisäänpäin ja tämän suunnanmuutoksen seurauksena löysin itseni joogamatolta tutkiskelemasta oman mieleni liikkeitä hieman erilaisesta näkökulmasta. Tämä suunta kiinnosti niin paljon, että kouluttauduin myöhemmin energiahoitajaksi, eläinkommunikoijaksi sekä joogaopettajaksi. Valmistuin ensin vuonna 2016 Seasonal Yoga -opettajaksi (RYT® 200) ja parin vuoden opettamisen jälkeen syvensin tietämystäni Yin Yoga -opettajakoulutuksella 2018 (RYT® 50).

Rakastan luontoa ja eläimiä sekä luonnossa liikkumista ja löydän edelleen itseni paikoista, missä on polkuja vaellettavana, vettä melottavana tai kallioita kiivettävänä. Joogamatolta löydän silti tunteen omasta kodista, oli se matto missä päin maailmaa tahansa. Nämä omat seikkailut ympäri maailmaa samoin kuin mielen ja kehon liikkeet joogamatolla ovat molemmat olleet omalla polullani hyvin tärkeitä kasvattajia ja muovanneet minua ihmisenä.

Uskon vahvasti siihen, että kehomme on luotu liikkumaan ja se myös kaipaa liikettä joka päivä. Näen fyysisen kehomme tarinana elämästämme. Se kertoo valinnoistamme ja tavoistamme, oppimastamme ja jopa uskomuksistamme. Siinä näkyy erilaiset sattumukset ja tapahtumat, mutta myös tunteet ja ajatukset elämämme varrelta. Kun jokin asia näkyy kehossamme, se vaikuttaa (tai on ainakin joskus vaikuttanut) myös mieleemme ja tunteisiimme, sillä olemmehan kokonaisuus. Niin liikunnalla kuin liikkumattomuudellakin on suuria vaikutuksia näihin kolmeen elementtiin.

Vuosien varrella suhtautumiseni liikuntaan on muuttunut paljon juuri tuon edellämainitun kokonaisvaltaisuuden vuoksi. Olen omassa liikunnassani korostanut kehon kuuntelua sekä ymmärrystä ja arvostusta omaa kehoa kohtaan. Joogalla on ollut tässä matkassa suuri rooli. Seasonal Yoga on toiminut minulle eräänlaisena karttana tai oppaana, jonka avulla olen oppinut tarkastelemaan itseäni ja ympäröivää maailmaa eri tavalla, mikä on rikastuttavaa. Tämän lisäksi Seasonal Yoga on opettanut minut hyväksymään, ymmärtämään ja nauttimaan eri vuodenaikojen muutoksista ja niiden mukanaan tuomasta energiasta.

Elän jalat vahvasti maan pinnalla ja pää pilvissä. Uskon, että tässä maailmassa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja niin me ihmiset kuin tämä maailmakin on kokonaisuus, joka muodostuu näkemästämme konkreettisesta, fyysisestä olevaisuudesta sekä näkymättömästä, henkisestä puolesta. Tavoitteenani on kokonaisvaltainen hyvinvointi, joka luo tyytyväisyyttä ja onnellisuutta omaa itseä ja omaa elämää kohtaan, ja tämä on viesti, jota haluan työssäni viedä eteenpäin.

Rakkaudella,
Sini

 

Voit lukea lisää minusta ja muista palveluistani toiselta nettisivultani. Klikkaa tästä.