MUKAVA TAVATA!

Kuva: Elina Elme

Olen Sini Ratas, kasvot Never Still:n takana.

Liikunta ja luonto ovat aina olleet osa elämääni ja olenkin kasvanut lapsuuteni ja nuoruuteni pienellä paikkakunnalla itämaisten kamppailulajien ja partion tasapainoisessa vuorovaikutuksessa. Sen jälkeen kun jätin lapsuuteni maisemat, olen asunut monessa eri paikassa, ja tällä hetkellä hengittelen Espoossa.


OPISKELU- JA TYÖKOKEMUS PÄHKINÄNKUORESSA

Olen tehnyt töitä liikunnan alan ammattilaisena niin Suomessa kuin ulkomailla 20 vuoden ajan ohjaten niin lapsia kuin aikuisia erilaisissa ympäristöissä.

Peruskoulutukseltani olen koulutettu hieroja / urheiluhieroja sekä liikunnanohjaaja (AMK). Ammattikorkeakoulussa suoritin syventävät opinnot liikuntamatkailusta ja elämyspedagogiikasta, ja opinnäytteeni käsitteli elämyspedagogisia harjoitteita.

Olen kouluttautunut Seasonal Yoga opettajaksi (RYT-200), YinYoga opettajaksi (RYT-50) sekä ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Tällä hetkellä suoritan Advanced Seasonal Yoga jatkojoogaopettajakoulutusta (RYT-300).

Tarkempi opiskelu- ja työkokemus täällä.


MATKA ELÄMYSPEDAGOGIIKAN JA SEASONAL YOGAN PARISSA

Elämyspedagogiikka astui elämääni vuonna 2007 opintojeni aikana. Samana vuonna aloitin freelancer-ohjaajana Outward Bound Finland ry:llä sekä osa-aikaisena kiipeilyohjaajana ammattikorkeakoulussani.

Kova kaipuu ulkomaille sekä motivaationi kehittyä elämyspedagogisena ohjaajana vei tieni Hong Kongiin, missä toimin kokopäiväisenä seikkailukasvattajana sekä melonnan kouluttajana Outward Bound Hong Kongissa vuosina 2008-2010.

Suomeen palattuani aloitin Outward Bound Finland ry:n kurssivastaavana 2011 ja täysipäiväisenä toiminnanjohtajana toukokuussa 2012. Syksyllä 2012 oli kuitenkin aika siirtyä päätoimisen työn osalta eteenpäin, mutta OBF on säilynyt elämässäni kuin takiainen villasukassa. Olen ollut mukana OBF:n hallituksen toiminnassa ja edelleen toimin ohjaajana ja koulututtajana. Elämyspedagogiikka on jättänyt minuun lähtemättömän jäljen, joka kulkee kanssani ikuisesti.

Seikkailut alkoivat pikkuhiljaa vuosien aikana suuntautua suurilta meriltä ja korkeilta vuorilta vieläkin vahvemmin sisäänpäin ja tämän suunnanmuutoksen seurauksena löysin itseni joogamatolta tutkiskelemasta oman mieleni liikkeitä hieman erilaisesta näkökulmasta. Tämä suunta kiinnosti niin paljon, että kouluttauduin joogaopettajaksi vannoen etten koskaan tule joogaa kuitenkaan opettamaan.

Vannomatta olisi aina paras. Toisin siis kävi ja olen opettanut joogaa osa-aikaisesti vuodesta 2016 ensin omalla joogasalilla ja sen jälkeen eri liikuntakeskuksissa pääkaupunkiseudulla.

Seasonal Yoga on kasvattanut entisestään ymmärrystäni luonnosta ulkomaailmassa kuin luonnosta sisälläni. Lapsesta asti olen ollut yhteydessä itämaisiin filosofioihin ja Seasonal Yoga on tuonut elämääni intialaiset joogaperinteen lisäksi kiinalaisen viiden elementin teorian rakenteeksi, joka täydentää elämyspedagogisia lasejani tutkia tätä maailmaa ja sen tapahtumia.


KUN KAIKKI SULAUTUI YHDEKSI

Rakastan luontoa ja eläimiä, ja löydän edelleen itseni paikoista, missä on polkuja vaellettavana, vettä melottavana tai kallioita kiivettävänä. Joogamatolta löydän silti tunteen omasta kodista, oli se matto missä päin maailmaa tahansa. Nämä omat seikkailut ympäri maailmaa samoin kuin mielen ja kehon liikkeet joogamatolla ovat molemmat olleet omalla polullani hyvin tärkeitä kasvattajia ja muovanneet minua ihmisenä.

Elän jalat vahvasti maan pinnalla ja pää pilvissä. Uskon, että tässä maailmassa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja niin me ihmiset kuin tämä maailmakin on kokonaisuus, joka muodostuu näkemästämme konkreettisesta, fyysisestä olevaisuudesta sekä näkymättömästä aistittavasta ja tunnettavasta puolesta. Tavoitteenani on kokonaisvaltainen hyvinvointi, joka luo tyytyväisyyttä ja onnellisuutta omaa itseä ja omaa elämää kohtaan, ja tämä on viesti, jota haluan työssäni viedä eteenpäin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: