MINUSTA

Olen Sini Ratas, kasvot Never Still:n takana.

Liikunta ja Liikunta ja luonto ovat olleet aina osa elämääni ja olenkin kasvanut lapsuuteni ja nuoruuteni pienellä paikkakunnalla itämaisten kamppailulajien ja partion tasapainoisessa vuorovaikutuksessa. Sen jälkeen kun jätin lapsuuteni maisemat, olen asunut monessa eri paikassa, ja tällä hetkellä hengittelen Helsingissä.

KOULUTUS JA TYÖKOKEMUS

Olen ammatiltani koulutettu hieroja / urheiluhieroja sekä liikunnanohjaaja (AMK) erikoistuen luontoliikuntaan ja elämyspedagogiikkaan.
Olen kouluttautunut Seasonal Yoga opettajaksi (E-RYT200) sekä Yin Yoga opettajaksi (E-RYT50).
Tällä hetkellä opiskelen ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi.

Töitä olen tehnyt liikunnan alan ammattilaisena niin Suomessa kuin ulkomailla 20 vuoden ajan ohjaten niin lapsia kuin aikuisia erilaisissa ympäristöissä. Joogaa olen opettanut vuodesta 2016.

Tarkempi opiskelu- ja työkokemus täällä.

ELÄMYSPEDAGOGIIKKA JA SEASONAL YOGA

Elämyspedagogiikka astui elämääni vuonna 2007, jolloin aloitin freelancer-ohjaajana Outward Bound Finlandilla sekä osa-aikaisena kiipeilyohjaajana ammattikorkeakoulussani.

Kova kaipuu ulkomaille sekä motivaationi kehittyä elämyspedagogisena ohjaajana vei tieni Hong Kongiin, missä toimin kokopäiväisenä ohjaajana sekä melonnan kouluttajana Outward Bound Hong Kongissa vuosina 2008-2010.

Suomeen palattuani aloitin Outward Bound Finland ry:n kurssivastaavana 2011 ja ja täysipäiväisenä toiminnanjohtajana toukokuussa 2012. Syksyllä 2012 oli aika siirtyä päätoimisen työn osalta eteenpäin, mutta OBF on säilynyt elämässäni kuin takiainen villasukassa. Olen ollut mukana OBF:n hallituksen toiminnassa ja edelleen toimin ohjaajana ja koulututtajana.

Elämyspedagogiikka on jättänyt minuun lähtemättömän jäljen, joka kulkee kanssani ikuisesti.

Seikkailut alkoivat pikkuhiljaa vuosien aikana suuntautua suurilta meriltä ja korkeilta vuorilta sisäänpäin ja tämän suunnanmuutoksen seurauksena löysin itseni joogamatolta tutkiskelemasta oman mieleni liikkeitä hieman erilaisesta näkökulmasta. Tämä suunta kiinnosti niin paljon, että kouluttauduin joogaopettajaksi vannoen etten koskaan tule joogaa kuitenkaan opettamaan.

Vannomatta olisi aina paras. Toisin siis kävi ja olen opettanut joogaa osa-aikaisesti vuodesta 2016 ensin omalla joogasalilla ja sen jälkeen eri liikuntakeskuksissa pääkaupunkiseudulla.

Seasonal Yoga on kasvattanut entisestään ymmärrystäni luonnosta ulkomaailmassa kuin luonnosta sisälläni. Lapsesta asti olen ollut yhteydessä itämaisiin filosofioihin ja Seasonal Yoga on tuonut elämääni intialaiset joogaperinteen lisäksi kiinalaisen viiden elementin teorian rakenteeksi, joka täydentää elämyspedagogisia lasejani tutkia tätä maailmaa ja sen tapahtumia.

Rakastan luontoa ja eläimiä, ja löydän edelleen itseni paikoista, missä on polkuja vaellettavana, vettä melottavana tai kallioita kiivettävänä. Joogamatolta löydän silti tunteen omasta kodista, oli se matto missä päin maailmaa tahansa. Nämä omat seikkailut ympäri maailmaa samoin kuin mielen ja kehon liikkeet joogamatolla ovat molemmat olleet omalla polullani hyvin tärkeitä kasvattajia ja muovanneet minua ihmisenä.

Elän jalat vahvasti maan pinnalla ja pää pilvissä. Uskon, että tässä maailmassa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja niin me ihmiset kuin tämä maailmakin on kokonaisuus, joka muodostuu näkemästämme konkreettisesta, fyysisestä olevaisuudesta sekä näkymättömästä aistittavasta ja tunnettavasta puolesta. Tavoitteenani on kokonaisvaltainen hyvinvointi, joka luo tyytyväisyyttä ja onnellisuutta omaa itseä ja omaa elämää kohtaan, ja tämä on viesti, jota haluan työssäni viedä eteenpäin.