Yin Yoga

Yin ja yang ovat kiinalaisen filosofian mukaan toisiaan täydentävät energiat. Ne ovat suhteellisia ja alati liikkeessä olevia. Yinin ja yangin välisen flown ymmärtäminen on avain tasapainoon.

Yin Yoga on melko nuori joogasuuntaus. Se on vastakohta kaikille suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät ja se tuokin tasapainon nykymaailman hektiseen yang-elämäntyyliin. Yin Yoga on rauhallinen, jopa meditatiivinen harjoitus, jossa keskitytään vahvasti oman kehon kuunteluun sekä mielen tarkkailuun.

Yin Yogan tarkoituksena on fyysisellä tasolla vaikuttaa kehomme syvimpiin kudoksiin – sidekudokseen, lihaskalvoihin ja niveliin, jotka ovat kehomme jäykimpiä yin osia. Tästä syystä Yin Yogassa avataankin paljon selkärangan ja lantion aluetta, sillä niiden ympärillä on paljon päällekkäisiä sidekudoskerroksia. Rauhallisen ja syvän hengityksen avulla rentoutetaan myös hermostoa, mikä on avain muutokseen. Yin Yoga vaikuttaa fyysisten kudosten lisäksi myös kehon energiakanaviin eli meridiaaneihin sekä energiakeskuksiin eli chakroihin. Pysähtyminen, rauhoittuminen ja tietoinen läsnäolo kuuluvat vahvasti Yin Yogaan, joilla on puolestaan vaikutuksia henkiseen hyvinvointiimme. Haastavinta Yin Yogassa on mielen hiljentäminen ja läsnäolevan hetken hyväksyminen. Yin Yoga kasvattaa ymmärrystä jatkuvasta muutoksesta niin sisällämme kuin ympäröivässä maailmassa – kaikki asiat, tunteet ja ajatukset ovat ohimeneviä, eivät yhtä todellista kuin sinä.

Never Stillin tarjoama Yin Yoga perustuu Paul Grilleyn toiminnalliseen Yin Yogaan, jossa korostuu harjoittelijan henkilökohtaiset tuntemukset eri asanoista ei niinkään ulkoiset linjaukset. Harjoitus koostuu pitkistä ( 2-5 min) asanoista, jotka tehdään pääsääntöisesti matolla istuen tai makuulla. Siinä voidaan käyttää myös erilaisia apuvälineitä, kuten blokkeja, bolstereita ja vöitä asentojen rakentamisessa. Asennoissa edetään asteittain, etsien oman kehon rajoja ja sopivan intensiivistä tuntemusta. Vaikka päällepäin voi vaikuttaa siltä, että Yin Yogassa ei tapahdu mitään, pitkät asanat vaikuttavat voimakkaasti eri tavoin niin kehoomme, mieleemme kuin tunteisiinkin.

Lue lisää erilaisista Yin Yoga -tunneista.

Yoga hinnat:

  • Yksityistunti 100€ / Yhdelle, kahdelle tai pienryhmälle 3-6 hlöä asiakkaan omissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Hinta sisältää joogavälineet.